Beagle Shahna & Beagle Bartje

Beagle Shahna & Beagle Bartje

maandag 15 juli 2013

Op beaglevisite in Hilaard

We werden wakker op onze eigen plekjes in de caravan en meteen gingen we voor een kort rondje met het vrouwtje. Tijdens de wandeling kwamen we een heleboel konijntjes tegen op ons laantje. Zomaar een stuk of 12! Maar die kregen we niet allemaal tegelijk op de foto. Ze hadden zich goed verspreid over links, pad en rechts... 
En heel grappig; volgens ons vonden ze het wel fijn bij ons. Achter die groene struiken staat onze caravan!


Terug van wandelen kregen we brokjes en ging vrouwtje aan de koffie. Vrouwtje doet niet zo heel moeilijk hoor... Het moet naar koffie smaken en het moet als sterke koffie werken, maar hoe die koffie er komt...

Smaakte heerlijk zei ze. Beetje meer moeite voor doen, maar wel tien keer zo lekker! :)

Wij lagen samen weer op het veldbed. Beetje verveeld, beetje uitbuiken, beetje afvragen wat we vandaag zouden gaan doen, beetje last van nu al heel erg warm...


... maar al snel werden we in onze tuigjes gehesen. Gaat hier veel makkelijker; Bartje kan zich hier niet zo makkelijk ergens verstoppen en dus zit hij zo in het pak! ;)
We werden in de auto gezet en toen begon een reis van meer dan een uur...


De auto stopte in Hilaard. Dat plekje kenden wij nog niet. Wel zagen we al heel snel een aardige mevrouw en een knappe beaglekerel op de oprit staan. Jeejjjj... op visite bij beaglevriendjes!!! Hoeveel leuker kun je het maken???

We maakten eerst een rondje door de straat, maar al snel mochten we de achtertuin in; lijn af, tuigje uit en snuffelen maar!

Visite bij Bailey en Anikó.

Er werd flink wat afgesnuffeld. Aan elkaar...

...maar ook door de hele tuin.






Kijk dat uitzicht vanuit de achtertuin trouwens eens! Zoooooo gaaf!!!

Weiland, koe, rust... heerlijk!


Bartmans vond het helemaal geweldig. Blij ventje...


Spelen?






Shahna aan de rol. Lekker in het gras!

En dus... ook een blij meisje :)


Twee tegen Een...

Bartje gaat er voor!

En... rennen maar!!!


Bailey vond Bartje lief

En Bartje vond ook Bailey lief

Die twee speelvogels hadden een superklik. Ze deden zelfs 'vreugdedansjes'...




Helaas was het errug warm. Shahna lag al snel voor pampus.

Maar ook daar had Anikó iets op bedacht; ze had een zwembadje opgezet voor ons. Samen met vrouwtje mochten we koekies vissen uit water! Wat een feest!!!

Zelfs Bailey heeft koekjes uit het water gevist :) Knapperdje!

We pikten een mand in en rustten wat uit...

De baasjes gingen ondertussen met flink wat geklets aan de koffie en aan een heerlijk aardbeiengebakje. Wat een verwennerij!

Af en toe verplaatsten we ons even. Dan gingen we van de mand (die overigens heerlijk lag) naar het gras, van het gras weer naar tegels in de schaduw en... Naja, dat bleef zich zo'n beetje herhalen.
Toen Bartje op het gras lag probeerde Bailey zo goed als hij kon om hem aan het spelen te krijgen. Maar dat was vergeefs. Bartje had het té warm voor een speelpartijtje en dus vroeg Bailey zich af wie van onze baasjes die batterijen eens even kon opladen. "Hij doet het niet!"


We kregen nog meer verwennerij. Anikó had ijsjes gemaakt voor ons. Dat was smullen!!!

Shahna

Bartje

Bailey


Bartje had ook de koeien ontdekt. Die kwamen zomaar drinken uit het slootje achter de tuin!

En een boel lekkere geuren dat er hier waren!


Nadat we een beetje waren afgekoeld werd er weer gespeeld

Toch?

"Pak mij en je speeltje dan, als je kan", riep Bartje


Liefdesverklaring van Bailey aan Bartje, hihi:






"Mijn vriendje", zei Bailey blij :)


Anikó had gehakt gebakken voor door de brokjes heen. Bailey krijgt dat vaker. Wij nooit. Dat was me toch smullen!!! We vertellen onze baasjes nu telkens dat we thuis ook zo'n lekker maaltje willen krijgen ;)

De baasjes aten allemaal samen. Thom, Linda en Norbert waren inmiddels ook thuis gekomen. Er kwam rijst op tafel met een heerlijke kiphawaii. Een glaasje rosé werd gedronken, er kwam een ijsje na en het bleef gezellig. Wat kunnen die baasjes babbelen zeg, sjonge...

Wij genoten op het gras. Het begon een beetje koeler te worden. Lekker.

Bailey en Bartje

Genietend Sjaantje


Ons vrouwtje is er dol op om koppies vast te leggen met dat flitsding van dr. Zijn wij aan gewend; koekje omhoog, kijken en je liefste beagleblik geven, klik, koekje, klaar...
Bailey werd er vandaag in geïntroduceerd...

Knappe kerel






Van Anikó kregen we ook nog een dik bot om op te knabbelen. Thuis krijgen we dit nooit. Shahna houdt er niet van (laat 't altijd liggen) en Bartje vindt t heerlijk. Soms maken we dan ruzie er om en eigenlijk is dat niet zo lief. Daarom krijgen we andere dingen in plaats van dit. Maar vandaag hebben we er alle drie flink van gesmuld. Anikó heeft namelijk toverspul; paté!







Zoals altijd komt aan alle dingen een einde. Ook aan leuke gezellige avonturen. We moesten terug naar onze caravan. Dag Bailey, Dag Anikó en familie. Bedankt voor alles...

Om kwart voor 10 kwamen we aan bij de caravan. Hartstikke moe waren we. Maar wat een fijne dag weer. Daar hebben we flink van gedroomd ook.

Groetjes van Shahna en Bartje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten