Beagle Shahna & Beagle Bartje

Beagle Shahna & Beagle Bartje

zaterdag 9 februari 2013

Onze Supersjoene Daag

Voordat we aan ons verhaal gaan beginnen wil ik jullie even iets uitleggen. De titel...

'Supersjoene Daag' betekent gewoon 'supermooie dag'. Nou, geloof me, dat was het ook echt! En nu het hier carnaval is dachten we dat dit dus ook maar meteen de titel en de inleiding moest gaan worden van ons verhaal...



En ja, nu we allemaal goed in de stemming zijn gaat hier de boel beginnen hoor. Onze dag! We zijn er weer :) En we hebben alleen al voor vandaag echt een heleboel te vertellen.

Vanmorgenvroeg begon het al. Vrouwtje kwam beneden, liet ons uit, we kregen eten, poesjes ook en ineens had ze dat flitsding al weer in haar handen. "Bohhhh!!!!!", dachten Bartje en ik meteen "Moet dat? Nu al???"
Eerst hadden we nog een klein beetje hoop hoor. Niet wij, maar de poezenmonstertjes waren namelijk de Sjaak. Die werden flink gestoord tijdens hun ontbijt. Arme VIP en PJ...

Liefde is... je ontbijtje samen delen;

Of VIP nu zo kijkt omdat we over 'liefde' praten of dat t gaat om een niet zo lekker ontbijt weet ik niet, maar t werkte op de lachspieren bij ons vrouwtje.

Maar één ding is zeker; ze zijn geweldig lief samen :)


Maar goed. Terwijl zij de Sjaak waren en wij dachten er lekker onder uit te komen werd er ineens een heleboel rommel in de kamer gegooid. Slingers! Carnaval!!! We kwamen er niet onder uit...

Stiekem was dat ook niet zo erg hoor, want die papieren frutsels zijn best leuk speelmateriaal. Dat vond ook PJ. Die kwam namelijk even buurten!

Ik probeerde vanalles te vertellen om hem zo ver te krijgen te vertrekken, maar hij bleef.

Uiteindelijk heb ik vrouwtje moeten vragen hem weg te pakken, want dit was míjn feestje!

Vrouwtje kreeg hem weg door hem zijn eigen 'carnavalsshoot' te geven.






Natuurlijk mocht VIP daar ook van meegenieten;



Bartje en ik speelden verder met slingers in de woonkamer. Vrouwtje geeft niks om carnaval, maar ze vindt het heerlijk hoe wij vanmorgen haar motto even tot uiting gebracht hebben; het leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers even ophangen. En pret hadden we hoor!












Bartje had t scheuren te pakken en we hadden de woonkamer daardoor in een mup van tijd ook flink versierd, haha. Vrouwtje dus maar weer aan de poets en wij mochten gaan knabbelen. En daarna?
... Daarna ging de dag natuurlijk weer verder. Er stond een heerlijk zonnetje aan de lucht. Het scheen naar binnen, het scheen in de tuin en we wilden maar één ding; genieten IN de zon!

Hopla, riemen aan, jassen aan, bengeltjes en baasjes in de auto en gaan met die banaan! Uitwaaien en licht omarmen :)
Toen we bij het bos aankwamen en er een stuk doorheen liepen merkten we dat je IN het bos niet zo heel erg kon genieten van de zon. Vrouwtje besloot daarom dat we beter het verharde pad konden nemen. Daar scheen de zon en kwam hij goed door. Stuk warmer en mooier dan in de schaduw.

In het zonnetje kreeg ik ineens ontzettend veel zin om met de camera te spelen in ruil voor een koekje. Heb echt mijn best gedaan en vrouwtje was superblij :) Zonnige foto's. Eindelijk weer eens!

Ik wilde zelfs 'af' gaan liggen buiten op de grond. Dat was ook al weer een poos geleden.

Ook ons lieve Bartje wilde meedoen. De wonderen zijn de wereld nog niet uit hoor.

Als je zo hoog zit kun je alles ook goed overzien.

Bartje keek zijn ogen uit en vond t helemaal geweldig

Vrouwtje vond t ook geweldig en klikte maar door.




Maar natuurlijk werd t ook wel weer tijd om verder te lopen en te zien of op nog meer plekken de zon goed scheen. "Follow us baasjes!"

Snuffelen moet ook gebeuren

Bartje kreeg het onderweg weer eens in zijn bolletje. Hij ging liggen, begon te blaffen en gooide tussendoor zijn kont af en toe de lucht in. Zijn favoriete spelletje is dat 'Sjaantje uitdagen'.

Dat is trouwens snel verholpen als je meneer een stok geeft.


BosBengeltjes






Ikke

Bartjes kusneusje

Ikke die dat koekje wil hebben!


En toen gingen we terug richting auto. Nu is t zo dat we langs opa en oma van de weide komen als we naar huis gaan. En zeg nu zelf; daar ga je toch niet zomaar langs zonder even hallo te gaan zeggen?
Dat werd dus onze volgende stop. Knuffelen met opa en oma, koekjes scoren bij ome Jo en spelen en rennen met Muck en Ziggy in de wei :)

Meteen bij aankomst begon het spel al

Daarna volgden flink wat rondjes rennen door de wei












Bartje met Ziggy


Met ons allen mooi zitten voor koekies :)

Lukte zelfs (zo ongeveer dan) op een rijtje


Kletsen met Muck en Ziggy op t terras

Even bij dat flitskastje gaan kijken, want daar ergens zitten de koekies. Toch?

En ook nog even laten zien dat ik echt nog 'hoog' kan :)

Fijn zo'n struikje ;)

Na een poosje waren we moe. We besloten op t krukje te gaan liggen. Samen even de oogjes dicht.

Alleen duurde dat niet zo heel lang. Buiten was namelijk een hondje aan t blaffen en daar wilden we naartoe. Bleek het tekkeltje van de buren achterdoor te zijn.
Bartje snelde er meteen naartoe toen de deur open ging

Samen hebben we hem eventjes begroet

En we hebben ook met hem gerend.

Jammer dat er een omheining tussen zat wel...

Nog even een filmpje van de begroeting en het 'spel'


Voor we vertrokken hebben we Muck nog eventjes geleerd wat het spelletje 'zoek' betekent en hoe dat werkt. Muck vond er alleen helemaal niks aan. Tsss...


En toen dus naar huis. Thuis hebben we eigenlijk niks meer gedaan. Ja, even wat gespeeld met een knuffel en geknaagd aan een antler, maar verder... we liggen plat en we vinden het heerlijk. Bartje droomt zich suf en zijn pootjes bewegen alsof hij rent.
Ikzelf ga dat voorbeeld maar eens volgen :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten