Beagle Shahna & Beagle Bartje

Beagle Shahna & Beagle Bartje

woensdag 25 juli 2012

Dokkum Verkennen @Lauwersoog (dag 6, deel 1)

We hadden vandaag een druk dagje. Opgestaan, snel een plasje doen en hop de auto in. De baasjes deden niet eens aan een ontbijt! Al om 8 uur parkeerde de baas de auto op een parkeerplekje in Dokkum.
8 UUR??? Ja, juist, dat dachten Bart en ik ook. We hebben in de auto nog even geslapen, want wij zijn langslapers. Zeker als er vakantie is en geen werkdag. Dus tja, waarom? Vrouwtje zei dat ze vroeg weg wilde omdat het anders veel te warm zou zijn. En ze wilde deze vakantie wel graag nog even iets zien dat buiten de camping lag. Nou, oké dan. We volgen wel...

We kwamen dus aan in Dokkum


Vrijwel meteen zagen we water, water, water en heeeeeeel veel boten er in. Ook een prachtige molen.



Terwijl we langs het water liepen kwamen we een meneer tegen. Die meneer maakte ons niet zo veel uit, maar dat leuke viervoetertje aan zijn lijntje wel.

Bartje zette het op een blaffen en wilde meteen spelen. Daar had het beaglemeneertje eigenlijk geen zin in. Na wat gesnuffel wilde hij verder met zijn baasje.

Wij liepen toen ook verder langs het water en genoeten van alle geurtjes. Net zo erg als onze baasjes genoten van wat zij allemaal zagen :)



Ik heb thuis en fietskar. Vrouwtje vindt de kleuren niet zo mooi, maar verder maakt het niet uit, want ikke vindt t een leuk ding. Nu zagen we toch iets geks. Staat hier een reuzenfietskar die precies op de mijne lijkt!

Gaaf toch?

We liepen verder over een brugje. Baas en ik dit keer eens voorop in plaats van altijd Bartje die als eerste geurtjes mag opsnuiven.

Maar dat duurde niet lang...


Terwijl we verder liepen zagen we dat voor ons op het fietspad een zwarte kat lag. Die lag daar gewoon te genieten.

Gekke poes bleef ook gewoon liggen toen er fietsers langs wilden. Midden op het pad nog wel!

Toen wij langs wilden vertrok hij wel. Bartmans weer met zijn grote mond; Whoehwwoewhoehhwww...

De zon kwam al vroeg door en dat vonden de eendjes niet erg. Die zaten er heerlijk van te genieten toen we de volgende brug over wilden.

Heel veel water en boten vanaf de brug en een molen in een mooi warm zonnetje.


Even een schaduwmomentje

En ons blaffende puberBartje wilde de eendjes weer eens weg hebben...


We moesten een trap op en alweer een brugje over

Bartje vertikt het altijd om trappen te lopen en wil dan getild, maar nu hield vrouwtje vol. "LOPEN! Vooruit".

Gelijk heeft ze ook, meneertje weegt al 11 kilo en is dus geen makkelijk te tillen klein pupje meer.

Via de koekebakkerssteeg...

... liepen we door. We kwamen in het winkelgedeelte waar ook markt was.
Eerst nog langs het stadhuis

Toen zagen we het Waaggebouw




En toen kwamen we aan op de markt. Er stond een meneer met klompen. Leuk vond vrouwtje dat. Ze dacht meteen terug aan toen ze klein was, toen had ze zelf ook klompjes. Alleen kon ze er nooit op lopen omdat ze zeer deden. Maar ze vond ze wel erg leuk.
De meneer aan de kraam maakte een praatje met de baasjes en terwijl hij dat deed haalde hij ons aan. Leuke meneer vonden we dat, ook al had hij geen goed gevulde snoepzak ;)
De meneer zei tegen vrouwtje dat ze Bart in een klomp moest zetten. Bart peinsde er niet over en sprong er meteen uit. Maar ikke???
Ik heette die ochtend "KlompenSjaantje" :)




Uitzicht vanaf de Aalsumerpoort


De reis ging verder langs het monument op Bastion


En geloof het of niet; weer een brugje over water.
Ook de Anjumerpyp staken we over


We genoten echt van dit dorpje. Wat een heerlijk knusse bedoening hier met al die grachten, schattige huisjes, het vele groen en de enorme bende rust!


Bij het museum hoorde vrouwtje iets bekends; Limburgs!!! Er liepen twee mannen volop dialect te praten en vrouwtje kon het niet laten er in het dialect op in te haken. Hihi. De blikken van die kerels! Ze bleken ook nog eens heel dicht bij ons huis in de buurt te wonen. Grappig. Kleine wereld ook...

Voor het steegje naast het museum


Daarna werd het de hoogste tijd om even dorst te gaan lessen voor ons en vrouwtje wilde dat beroemde DockumerKofje nu toch ook wel eens proeven.

Ze zei trouwens dat die heerlijk was ;)
En wij waren daar zooooo braaf!




Nou, dorst gelest en toen door voor het laatste dingetje dat we móesten zien volgens het VVV-boekje.

De BonifatiusBron...

We zijn er wel snel weer van weggegaan, want net als wij allemaal op de camping, had ook meneer Bonifatius behoorlijk last van muggen...
Terug bij de auto bleek voornamelijk onze Bartmans totaal K.O.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten